رویداد ها

ثبت اختراع ۶ محصول ایرانی توسط یک شرکت دانش‌بنیان

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی در حوزه پالایش و خالص‌سازی، حداقل ۶ محصول را ثبت اختراع کرده است که از جمله آنها تصویه شیمیایی، فیلتر الکترواستاتیک و خطوط بازپالایش روغن است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ مراحل رشد بسیاری از کسب و کارهای بزرگ، در آغاز با گام‌های کوچکی شروع شده است و گاهی نیز از مسیر همکاری اعضای یک خانواده در ابتدای راه شکل گرفته است و در همین راستا یک شرکت دانش‌بنیان که به عنوان نخستین تولید‌کننده تجهیزات و ماشین‌آلات تصفیه روغن‌های صنعتی در ایران فعالیت خود را آغاز کرده است امروز نزدیک به 20 محصول کاربردی تولید کرده است که عمده آنها در موضوع پالایش و خالص‌سازی است.

"محسن قدریان" مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "نیرونماد" گفت: این شرکت، یک شرکت دانش‌بنیان خانوادگی است که در سال 1374 تاسیس شده است و ما در آغاز کار از یک فضای کوچک 24 متری شروع به کار کردیم و با توجه به نیاز بازار و صنعت به‌ویژه صنعت برق و صنایع نفت، به تدریج محصولات جدیدی را تولید کردیم؛ شروع اولیه شرکت با 5 نفر بوده است که 3 نفر آنها از یک خانواده هستند اما امروز نزدیک به 100 نفر به صورت مستقیم در این کارخانه مشغول به کار هستند و سالانه نزدیک به 30 میلیون یورو نیز از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده است.

وی با بیان اینکه در سال 1393 شرکت ما دانش‌بنیان شده است،‌ تصریح کرد: بعد از دانش‌بنیان شدن شرکت،‌ یک تیم تحقیقات به مجموعه ما اضافه شد و از آنجا ما نیازهای صنعت را بررسی کردیم و با پیشنهادات و سفارشات مختلفی که به ما ارائه شد، به مرور افزایش تولید و افزایش محصولات دانش‌بنیان را شاهد بودیم؛ ما در خط بازپالایش روغن کارکرده یا روغن‌های سوخته‌ای که در ماشین‌ها استفاده می‌شود و یک منبع آلوده نیز محسوب می‌شود، با تکنولوژی جدید توانستیم این روغن را بدون هیچ گونه افزودنی و با درنظر گرفتن شرایط محیط زیستی تصفیه کرده و دوباره به چرخه استفاده بازگردانیم.

قدریان با اشاره به محصولات تولیدی این شرکت گفت: از سال 1393 نزدیک به 20 محصول در این شرکت تولید شده است که عمده آنها در موضوع پالایش و خالص‌سازی است که در صنایع دارویی، صنایع غذایی،‌ صنایع شیمیایی، صنایع نفت، صنایع برق قابل استفاده است؛ در صنایع مختلف مثل صنایع چوب و فولاد یا صنایع سیمان یا هر صنعتی که روغن در آن وجود دارد، محصولات جدیدتری ساخته شده است و همچنین این دستگاه و محصول از طرف کشورهای غربی به ویژه آلمان مورد توجه قرار گرفته است و در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز حداقل 2 دستگاه را فروخته‌ایم.

"رضا قدریان" مدیر بازرگانی این شرکت دانش‌بنیان نیز تصریح کرد: این مجموعه در موضوع بازپالایش و خالص‌سازی روغن‌های کارکرده و میعانات گازی، تولید صنعتی دارد. کارهای پژوهشی جدید در حوزه صنعت غذا و صنعت داروهای گیاهی انجام شده است و از جمله کارهای انجام‌شده، عصاره‌گیری در یک نوع فلفل با خلوص بالا در کشور است که با دانش و تکنولوژی که در این مجموعه شکل گرفته است توانسته‌ایم به خلوص بالای 99 درصد برسیم و یک عصاره خالص را در بازار عرضه کنیم.

وی با بیان اینکه حداقل 6 محصول این شرکت ثبت اختراع شده است، خاطرنشان کرد: تصویه شیمیایی، فیلتر الکترواستاتیک و خطوط بازپالایش روغن از جمله دستگاه‌هایی است که ثبت اختراع شده است؛ بهای تمام شده،‌ کیفیت محصولات و خدمات پس از فروش از جمله مزایا و برتری این شرکت نسبت به شرکت‌های مشابه است.

  • زمان رویداد:
  • 1400/06/27

وضعیت بخش فناوری و نوآوری ایران در گزارش جهانی سازمان ملل متحد

گزارش جهانی فناوری و نوآوری ۲۰۲۱ توسط کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد منتشر شده است که در این گزارش به آمار و رتبه ایران در بخش فناوری و نوآوری نیز اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ گزارش جهانی فناوری و نوآوری 2021 توسط کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد با همکاری نمایندگان هر کشور از دانشگاه‌ها، سازمان‌های معتبر جهانی و سازمان‌های زیرمجموعه سازمان ملل متحد جمع‌آوری شده است.

در این گزارش آمده است: پیشرفت‌های اخیر در فناوری‌های مرزی از جمله هوش مصنوعی، رباتیک و بیوتکنولوژی، پتانسیل فوق‌العاده‌ای را برای توسعه پایدار نشان می‌دهد. فناوری، نوآوری و تکنولوژی در تمامی حوزه‌ها به سرعت باعث پیشرفت می‌شود و این پیشرفت، سبب رضایت‌مندی مردم و رشد اقتصادی کشور می‌شود که می‌توان صنعت پیشرفته آن کشور را در کشورهای دیگر مشاهده کرد.

به عنوان مثال، در صنعت خودرویی کشور، فناوری و نوآوری‌هایی وجود دارد که اگر در خودرو استفاده شود رضایت مردم از آن خودرو بالا خواهد رفت و این موضوع در اقتصاد و دسترسی به بازار خارجی نیز بسیار اثرگذار است. امروز فناوری و نوآوری در تمامی قسمت‌های زندگی بشریت نقش مهمی دارد.

اینها مواردی از مطالب این گزارش جهانی است و در این گزارش تاثیر فناوری و نوآوری در حوزه‌های مختلف، مورد ارزیابی قرار گرفته است و بیانگر این است که چه کشورهایی در حال توسعه‌اند و فناوری و نوآوری در کشورهای در حال توسعه باعث شده است که فناوری به صورت یکسان برای همگان در دسترس نباشد و اینکه چگونه می‌توان این موضوع را حل کرد.

در این گزارش، 158 کشور مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند که ایران در فناوری اطلاعات رتبه 82 را در جهان دارد و رتبه امریکا در این حوزه 14 است. رتبه جهانی ایران در مهارت‌ها 74 و رتبه کره جنوبی 27 است. مهم‌ترین قسمت در نوآوری و فناوری و استفاده از این در تمامی صنعت‌ها و حوزه‌ها، تحقیق و توسعه است که رتبه جهانی ایران 37 و در صنعت، رتبه جهانی ایران 130 است.

ایران در سرمایه‌گذاری بخش فناوری و نوآوری چه در بخش خصوصی و چه دولتی، رتبه جهانی 53 را دارد و در مجموع کل، ایران رتبه 71 جهان را دارد و رتبه یک در دست آمریکا است؛ نوآوری و فناوری اهمیت به شدت بالایی در توسعه و اقتصاد یک کشور دارد و در امتیاز رده‌بندی کلی جهانی، ایران جزو کشورهای در حال توسعه و رو به بالا است.

جمع‌بندی این اطلاعات توسط آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD: United Nations Conference on Trade and Development) که به اختصار آنکتاد نامیده می‌شود) به این صورت است که در دسامبر سال 2020 کارشناسان و پژوهشگران از هر کشور در نشست آنلاین که از ژنو مدیریت می‌شود نظرات، مشاوره و تحقیقات خود را به کارشناسانی که در حال تهیه گزارش جهانی فناوری و نوآوری 2021 در کشورهای در حال توسعه و توسعه‌یافته هستند، ارائه می‌دهند.

در این نشست آنلاین، "امیرعباس محمدی کوشکی" سرپرست تیم اختراعات ایران که در STI Fourm نوآوری ملل متحد هم عضو است برای بررسی شاخص‌های فناوری و نوآوری که در صنعت‌های متفاوت باعث پیشرفت می‌شود، مطالبی ارائه کرد.

  • زمان رویداد:
  • 1400/06/27