شرکت موج فناوری هوشمند

تولید ربات‌های تمیز کننده پنل های خورشیدی برای اولین بار در ایران

advanced divider

ربات تمیز کننده پنل های خورشیدی، در آیین افتتاحیه برگزاری همزمان بیست و سومین نمایشگاه دستاورد های پژوهشی، فناوری و فن بازار و دهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، امروز رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ در آیین افتتاحیه همزمان برگزاری دهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت و بیست و سومین نمایشگاه دستاورد های پژوهشی، فناوری و فن بازار، ربات تمیزکننده پنل های خورشیدی برای اولین بار در ایران، با حضور محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و پدر دانشمند شهید دکتر فرید الدین معصومی رونمایی شدگفتنی است، این پروژه با ابتکار دانشمند شهید دکتر سید فریدالدین معصومی با هدف جلوگیری از اثرات گرد و خاک بیابان بر روی پنل‌های خورشیدی تولیدکننده انرژی برق و پیشگیری از کاهش راندمان آنها، دنبال شده است. با توجه به استقرار نیروگاه‌های خورشیدی در محیط‌های بیابانی و کویری، نشستن گرد و غبار کویر بر روی صفحات این پنل‌ها اجتناب‌ناپذیر است؛ علاوه بر آن، پدیده‌هایی نظیر ایجاد نقطه داغ ناشی از فضولات پرندگان بر روی این پنل‌ها نیز مکرر ایجاد می‌شود.

در این جریان، تا ۳ درصد کاهش راندمان پنل‌ها طبیعی بوده و قابل چشم‌پوشی است، اما بیش از آن و تا سطوح ۵ الی ۶ درصد، مقرون به صرف نیست و شستشوی صفحات پنل ضروری می‌شود.

لازم به ذکر است، هم اکنون شستشوی پنل‌های خروشیدی با دست و با نیروی انسانی انجام می‌شود که متضمن صرف وقت و هزینه فراوان است، اما بکارگیری این «ربات» منجر به؛ کاهش زمان شستشو، کاهش مصرف آب و کاهش هزینه نیروی انسانی می‌شود و در مجموع، کاهش ۵۰ درصدی هزینه‌های شستشو را بدنبال خواهد داشت.

«ربات تمیزکننده پنل‌های خورشیدی» به گونه‌ای طراحی شده است که هم به صورت خشک و هم به صورت خیس – متناسب با وضعیت پنل و اقلیم – کار شستشو را انجام می‌دهد.

با توجه به اینکه شستشوی پنل‌های خورشیدی بخش لاینفک و ضروری تعمیر و نگهداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر است و با عنایت به فعال بودن ۴۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح کشور در حال حاضر، اهمیت فناوری «ربات تمیزکننده پنل‌ها» مشخص بوده و توسعه کمی و کیفی تولید آن نیز ضروری است.